Juryen

 

Sådan udpeges juryen
Juryen til Frivillighedens Dag 2013 sammensættes af 1 repræsentant fra Folkeoplysningsudvalget, 2 repræsentanter fra virksomheder der arbejder med CSR projekter, 2 repræsentanter fra frivillige organisationer, 1 repræsentant fra Frivilligcentrene og slutteligt 3 repræsentanter fra Københavns Kommunes politiske udvalg. Juryens rolle er at tage stilling til de af miljøet indstillede projekter, foreninger og enkeltpersoner, der skal gå videre som nominerede kandidater til prisuddelingen i de fire kategorier, der uddeles priser i til prisfesten den 4. oktober 2013.

 

Frivillighedens Dag 2012

 

Sidste Års Vindere:

Årets Innovative Projekt – Fixelancen/Det Mobile Fixerum
Aftenens vært Frank Hvam kunne glæde sig over, at Det Mobile Fixerum, som han er bestyrelsesformand for, løb af med sejren som Årets Innovative Projkt. Foreningen Fixerum driver Det Mobile Fixerum –Fixelancen – med hjælp fra 180 frivillige. De to ombyggede ambulancer kører 6 dage om ugen på det indre Vesterbro og har været så stor en succes, at man fortsat vil kunne de dem i bybilledet – selv om det stationære fixerum for nyligt er blevet indviet.
Se video med vinderne

Året Frivillige Københavner – Meltem Durucan, 16 år fra Tingbjerg

Den kun 16-årige Meltem Durucan fik titlen som Årets Frivillige Københavner. Med titlen følger 10.000 kr., som den unge københavner kan bruge i sit frivillige arbejde. Meltem er opvokset og bor i Tingbjerg, hvor hun gennem en hjertevarm frivillig indsats har gjort en forskel for det lokale miljø gennem sit arbejde som lektiehjælper, instruktør på FerieCamp og ikke mindst hendes uvurderlige hjælp som træner og hjælper i den lokale håndboldklub, IF Stadion.
Se videoreportage her

Årets Partnerskab – KMD og Lektier Online
KMD og Statsbiblioteket kunne glæde sig over at vinde prisen for Årets Partnerskab. Lektier Online har givet KMD mulighed for at engagere en arbejdsplads i uddannelsen af udsatte børn og unge, hvor 45 medarbejdere fra KMD er kommet i gang med en frivillig indsats som lektiehjælper – med en mulighed for at gå direkte fra eget skrivebord til callcentre på deres arbejdsplads. For Statsbiblioteket har partnerskabet betydet en forlænget åbningstid med mere end 25 %, så endnu flere børn og unge kan få lektiehjælp. Partnerskabet er et eksempel på et projekt, der har skabt et fælles rum for frivillighed i krydsfeltet mellem en privat og offentlig institution.
Se videoreportage her

Årets Sociale Engagement – SPUA – Socialpædagogisk Udviklingsarbejde
Årets Sociale Engagement blev SPUA – en forening, som henvender sig til kommuner og private
virksomheder, der har ønske om at støtte op omkring og hjælpe udsatte, kriminalitetsudsatte eller
kriminelle unge. Bag foreningen står tre unge mænd, der med forskellige kulturelle, sociale og
erhvervsmæssige baggrunde har dedikeret deres liv til at hjælpe unge mennesker ud af vanskeligheder, blandt andet via etableringen af værestedet på Holmbladsgade.
Se videoreportage her

 

Sidste Års Jury:

pia
Pia Allerslev,

Formand for juryen - Kultur og fritidsborgmester (rep. fra KFU)

Jacob Storch
Jacob Storch,

Direktør i Rambøll Management Consulting / Attractor

Jeanette Fangel-Løgstrup
Jeanette Fangel-Løgstrup,

Direktør for kommunikation og CSR i Codan

Lenette Ea Vacher
Lenette Ea Lyngfeldt Vacher,

Centerleder af Frivilligcenter SR-Bistand (Repræsentant for de Københavnske Frivilligcentre)

mads espersen
Mads Espersen,

Landsformand Ungdommens Røde Kors (rep. fra frivillig social organisation)

Per vandrup
Per Vandrup,

Medlem Folkeoplysningsudvalget

simon strange
Simon Strange,

Næstformand Kultur og fritidsudvalget (rep. fra KFU)

Torben Larsen
Torben Larsen,

Sekretariatsleder OSI (Organisationen af Selvejende Institutioner)